Facebook roter med fargene

4

Det er en smuule irriterende og kjedelig å legge ut bilder på facebook når dette er resultatet.
Bildet til venstre er "orginalen" og det blasse til høyre er hvordan det blir seende ut på facebook.
Tenkte det skulle hjelpe når jeg konverterte til sRGB eller "save for web", men neida - Blasse farger uansett!

- Finnes det egen fargeprofil man kan bruke for bilder på facebook?
.. eller er det noe annet man kan gjøre?

 


Tor-Petter

07.04.2012 kl.10:54

Bilder får annerledes farger i forskjellige browsere. Ser du bildet i en annen browser, får du andre farger. Sånn er det bare. Dette fordi forskjellige browsere har forskjellige tilgjengelige "fargerom"... Men ja, bilder for lagres for det meste i sRGB. I tillegg gjør jo fb jpeg-komprimeringer etter hva jeg har sett. Dette gjør også sitt med fargene. Metadata følger heller ikke. Så for å ikke nevne alle de forskjellige ukalibrerte skjermene som finnes hos forskjellige mottakere. Bildene er dømt til å bli annerledes overalt. Folk flest ser bildene alt for lyse, med overdrevet kontrast og saturering.

Tor-Petter

07.04.2012 kl.11:11

For noen år siden, så fjerna FB icc-tag fra bilder. Nå konverteres alle bilder til sRGB IEC-61966-2-1 black scaled. Du kan med fordel konvertere til denne før du laster opp. Men når bilder på FB er 50 kb, så vil dette gjør en god del med fargene i tillegg. Det er syke mengder med data fra bildene som fjernes...

Cathrine Nesset - fotografi

07.04.2012 kl.11:44

Det er så utrolig irriterende, og det ødelegger en hel del :/

Monica

07.04.2012 kl.20:51

Jeg har også irritert meg grønn over dette mange ganger.. Ikke bare mister de fargen sin, -de blir av og til kornete osv også. Dersom noen vet råd ang dette, så si ifra..:)
Fotograf bosatt på sørlandet. Foto har for meg blitt en stor og viktig del av hverdagen. Det har blitt en måte å uttrykke meg på, og gleden jeg får når et spennende bilde dannes.

Jeg liker bilder som vekker tanker og følelser. Bilder med en historie bak. Jeg liker det nære, direkte og ærlige, samtidig som jeg er tiltrukket og fasinert av en "pyntet fantasiverden".Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits