En litt annerledes julehistorie

4

               3. Dokumentet - En litt annerledes julehistorie
                     (eksamensoppgave)

Du velger selv hva du vil ta bilder av og hvilken historie du vil fortelle - men det skal være en litt annerledes julehistorie. Husk variasjon i perspektiver!

Arbeidet skal være en serie på 6 - 8 bilder, og serien skal være dokumentarisk. Bildeserien skal leveres nummerert i den rekkefølgen du bygger opp historien. Bilde 1 er å betrakte som et forsidebilde, mens bilde 2-x forteller selve historien. Gi bildene en kort bildetekst som skal være med å underbygge/forsterke historien.

 

Dette var den oppgaven som var desidert vanskeligst. Å komme på noe å ta bilder av til den oppgaven var jammen ikke lett. Jeg havnet i "grisebingen" til slutt. Grisen er jo en stor del av jula for mange, he he. Og det blir jo absolutt en uventet og annerledes julehistorie.
Det anslås ca 60% av norske hjem har ribbe som julemiddag for eksempel. De første julekortene som ble laget, hadde veldig ofte grisemotiv, og vi nordmenn spiser ca 10 milioner søte marsipangriser hver jul.
Siden dette er "dokumentar sjangeren", har jeg redigert minimalt på disse bildene. Kun stilt på litt lys og slikt.

(Klikk for større bilder)Grisene var forresten store og skumle :D

Hadde trodd det skulle være lett å finne noen med griser med, men det var det ikke. Men etter en telefonrunde dukket det opp en veldig koselig kar som hadde noen griser langt inne på heia. Klatret opp en dødslang bakke med 90 graders stigning og dyp snø.
Var tøff i trynet før jeg klatret opp på toppen, men når jeg stod ansikt til ansikt med disse svære lapse grisene, var saken plutselig litt annerledes. Til og med griseungene var skumle! De drev og småtygget på skoene mine når jeg forsøkte å få tatt de nødvendige bildene. Griseunger er ikke sååå søte lengre :p

 

21.03.2012 kl.23:21

Knall bra bilder ! :) Kreativt!

Mari

21.03.2012 kl.23:54

Aaah! Flotte bilder av en desidert annerledes julehistorie!!:)

<3

lindasfotoblogg

26.03.2012 kl.09:58

Syns dette var kreativt og flotte bilder/historie:)

Monica

07.04.2012 kl.21:01

hehe..:) Den utførte du bra! =)
Fotograf bosatt på sørlandet. Foto har for meg blitt en stor og viktig del av hverdagen. Det har blitt en måte å uttrykke meg på, og gleden jeg får når et spennende bilde dannes.

Jeg liker bilder som vekker tanker og følelser. Bilder med en historie bak. Jeg liker det nære, direkte og ærlige, samtidig som jeg er tiltrukket og fasinert av en "pyntet fantasiverden".Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits