Personskildring i miljø

3

      2. Personskildring i miljø
(enda en eksamensoppgave)

"Ta et portrett av en person i halvfigur i miljø. Symbolikk og elementer i bildet skal være med å underbygge den personskildringen du ønsker å formiddle. Redegjør i et kort vedlegg for hvordan symbolikk og miljø underbygger/forsterker betrakterens forståelse for hvem denne personen er."

Denne oppgaven gjorde jeg også to ganger. Dette var bilde jeg valgte å gå for til slutt.
Bakgrunnen og tingene i bildet er selvfølgelig plassert der av en grunn:

Rommet og tingene rundt er enkle, sorterte og strukturerte - Han er en person som er ryddig og jobber i et yrke som krever orden. Blåfargen er gjerne forbundet med intellekt, troskap, autoritet og kapital.
Sparegrisene oppe til venstre var palssert ganske nærme ansiktet fordi jeg synes de spilte en viktig rolle i forståelsen av hvilket yrke personen hadde.
Det samme gjorde den røde boka - norske lover. Man får et glimt av en diplom til venstre som kan gi et inntrykk av at han er god i den jobben han gjør. Og linjene/hjørnene er med å spille på at han har regler å følge.
Bildet er tatt litt nedenfra for å få frem at det er en autoritær person.

(Takk for hjelpa Onkel ;)    )

 

Tone Merethe

20.03.2012 kl.22:08

dette ble kjempebra ! du er flink!

Snoopy

22.03.2012 kl.23:25

Wow, slike oppgaver vil jeg også få på skolen! ;O Får på en måte gjort to-tre ting på en gang ;D

Monica Helén

07.04.2012 kl.21:03

Kjempebra! Bildet sa meg alt før du forklarte det..=)
Fotograf bosatt på sørlandet. Foto har for meg blitt en stor og viktig del av hverdagen. Det har blitt en måte å uttrykke meg på, og gleden jeg får når et spennende bilde dannes.

Jeg liker bilder som vekker tanker og følelser. Bilder med en historie bak. Jeg liker det nære, direkte og ærlige, samtidig som jeg er tiltrukket og fasinert av en "pyntet fantasiverden".Design og koding av
Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits